Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Tjoget 2019

08 JUL 2019 14:02
Tjoget är en nationell stafettorientering för 20-mannalag som varje år arrangeras i trakterna kring Emmaboda. För första gången på många år hade AOK ett lag, förstärkta med OK Stigen. Och det gick över all förväntan!
  • Uppdaterad: 08 JUL 2019 14:02

Tomas Pettersson kände på sig att det skulle gå att få ihop ett stafettlag i AOK, förstärkt med OK Stigen. Han bemannade laget och axlade rollen som lagledare med bravur. Trots att han själv sprang stafetten för OK Reftele. 

Tjogets hemsida med resultat finns här.

Stafetten innhåller dagsträckor, nattsträckor och gryningssträckor. Växlingssituationen är spännande och viktig. Inkommande löpare plockar rätt följande karta och lämnar över till lagkompisen.

Här växling sträcka 3 till 4.

Stafetten började klockan 15.00 på lördagen och vi hade målgång efter knappt 17 timmar på sträcka 20. Då var det ett litet uppehåll på kvällen för en gemensam start på sträcka 8 efter midnatt.

Här instruerar lagledaren två gamla rävar inför nattsträckorna. När de var ute runt kl. 2-3 var det mörkt.

Två sträckor tillåter flera löpare, vilket är ett bra upplärningstillfälle och en trygghet. Här värmer löparna på sträcka 3 upp. 

Sträcka 5, 6 och 7 bemannades av Marior.

Lagledaren hade preliminära beräkningar som stöd för att hålla koll. Det går att fördjupa sig rejält i statistik kring tider. 

Anderstorps OK/OK Stigen slutade på plats 26 av 70 lag. Imponerande och starkt av varenda löpare i laget!

Den interna Västbotävlingen vann vi då OK Vivill slutade på plats 31 och OK Reftele på plats 58.

Det var alltså första gången på många år som klubben var med på Tjoget, men det låter redan som att vi är med nästa år igen.

Skribent: Maria Hörnquist
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Anderstorps OK
Magnus Andersson, Södergatan 25
33431 Anderstorp

Kontakt:
Tel: 0705806620
E-post: This is a mailto link

Se all info